Wie zijn wij

De Pim Foundation is in 2008 opgericht door Hans van Gorp en Ton van der Veer. Beide wielrenners en ondernemers.


 
Ton van der Veer is, samen met zijn vrouw Linda, initiatiefnemer / oprichter van de zorgwoning voor meervoudig gehandicapte kinderen Stichting Pim. Samen met Pieter Riley en Gert Vos vormt Ton het hedendaagse bestuur van de Pim Foundation.
 

 
Pieter is, naast een goede wielrenner, zeer maatschappelijk betrokken en staat samen met zijn vrouw Melinda, altjd klaar voor een ander. Goede doelen ondersteunen zijn voor hun een natuurlijke gewoonte.
 

 
Gert Vos is sinds de geboorte van Pim betrokken bij onze stichting. Naast deze betrokkenheid heeft Gert ook een groot sporthart en weet mensen te motiveren om, net als hijzelf, maatschappelijk hun steentje bij te dragen.

Challenges:

2009 Mont Ventoux Challenge met als goede doelen: Kinderwensmobiel, Kanjers voor Kanjers, Stichting Pim, woon project Bij-zonder wonen

2010 Stelviochallenge met als goede doelen: CliniClowns, Kanjers voor Kanjers, Stichting Pim

2011 Stelviochallenge met als goede doelen: CliniClowns, stichting Playable, Stichting Kleine Beer, Stichting Pim

2012 Stelviochallenge met als goede doelen: CliniClowns, Soccorso clown, stichting Kleine Beer en Stichting Pim

2013 Beachchallenge Zeeland met als goede doelen: stichting Jayden en stichting Pim

2013 Stelviochallenge met als goede doelen: CliniClowns, Soccorso clown, stichting Open Door en Stichting Pim

2014 Beachchallenge Zeeland ( film ) met als goede doelen: stichting Jayden en Stichting Pim

2014 Stelviochallenge met als goede doelen: CliniClowns, Soccorso clown, stichting Jayden, en Stichting Pim

2015 Stelviochallenge met als goede doelen: CliniClowns, Soccorso clown, stichting Jayden en stichting Pim

2016 Stelvio Challenge met als goede doelen: Soccorso clown, Stichting Jayden en Stichting Pim

2017 Stelvio Challenge met als goede doelen: Soccorsoclown, Stichting Pim, KDC Aandachtslab, Stichting Gijsje Eigenwijsje, Scouting De Stromvogels, Stichting Open Door en OnlyFriends 

2018 Stelvio Challenge met als goede doelen: Soccorsoclown, Stichting Pim, Stichting Gijsje Eigenwijsje, Scouting De Murk, Halte Zomervilla.

De Pim Foundation steekt een helpende hand uit naar ernstig zieke en kinderen met een beperking. Totaal is er in de afgelopen 9 jaar 855.000 euro uitgekeerd !! De goede doelen zijn allen geselecteerd omdat zij ernstig zieke en/of kinderen met een beperking een helpende hand toesteken.

Waarom doen we dit ?

De zorg voor je kinderen is belangrijk. Iedere ouder wil het beste voor zijn kinderen, helaas is het voor deze kinderen erg moeilijk om een goed toekomst perspectief te bepalen. De ouders zijn behalve met de zorg van nu, ook bezig met de toekomst. Een onzekere toekomst voor hun kind. Deze kinderen hebben veel zorg nodig. Stichtingen, verenigingen die daar aan bijdragen willen wij ondersteunen.
Dat kan steun zijn in de vorm van een aangepast vervoersmiddel, een tillift of duo-fiets. Maar ook een geweldig dagje uit, een wens die in vervulling gaat, een financiele ondersteuning aan de inrichting van de slaapkamer of badkamer.

Een glimlach op het gezicht van een kind dat ernstig ziek of meervoudig gehandicapt is doet wonderen. Zo puur dat alle problemen even verdwijnen. Dat zijn de momenten waar wij het voor doen !!
Doe met ons mee en schrijf je ook in. ( of sponsor de deelnemers ).