Sponsor nu!

Wie zijn wij

Stichting Pim
Stichting Pim is in 2006 opgericht, een tweede (t)huis voor destijds 8 meervoudig beperkte jongeren gelegen in Dorst, Brabant. Een uniek ouderinitiatief uitgevoerd door en onder toezicht van de ouders. In 2017 heeft er een uitbreiding binnen de organisatie plaatsgevonden. Er is een tweede zorgwoning geopend met plek voor 16 bewoners. Inmiddels biedt Stichting Pim ook dagbesteding en logeeropvang. Zowel de woning als de omliggende ruimte worden op deze manier optimaal gebruikt om zo veel mogelijk cliënten hiervan mee te laten genieten. Desondanks blijft het wel het kleinschalige karakter behouden.
Het wonen in een kleinschalige woonvoorziening met voldoende faciliteiten biedt deze jongeren, met elk zijn of haar eigen uitdaging de mogelijkheid op een goede toekomst. De zorgwoning biedt de cliënten een omgeving en de middelen om zich optimaal te ontwikkelen en te ontspannen onder leiding van gekwalificeerd personeel dat uitgaat van de specifieke wensen van de bewoners. Hierbij staat respect en liefdevolle bejegening centraal.
In 2008 begon de Pim Foundation met de organisatie van de Stelvio Challenge. Ieder jaar was er weer een fantastisch doel wat werd nagestreefd. Uiteindelijk is er door de jaren heen meer dan 1 miljoen euro opgehaald. Dit jaar organiseert Cladding Groep de Stelvio Challenge om zo een nieuw aangepast vervoersmiddel aan te schaffen voor de jongeren.

Cladding Groep  
In 1999 werd Cladding Partners opgericht door Ruud van Es en Erik van de Koppel. De organisatie is gespecialiseerd in duurzame oplossingen voor dak- en gevelbekleding, dakbedekking, isolatie en lichtstralen. Team Cladding ziet onze klant als een partner. Wij zijn een organisatie waar iedereen ertoe doet. De medewerkers van Cladding luisteren, denken mee en staan open voor feedback. Wij zijn ervan overtuigd dat korte lijnen en directe communicatie de effectiviteit van de projectuitvoering ten goede doet komen.
Door de jaren heen is de organisatie flink gegroeid. Cladding Partners is uitgegroeid tot Cladding Groep. Er is nu een eigen montagetak die jonge monteurs opleidt (Cladding Education) en een team wat de veiligheid en het onderhoud aan gebouwen waarborgt (Cladding Maintenance). 
Bij team Cladding delen veel collega’s de passie voor wielrennen. Door de jaren heen zijn wij al veel uitdagingen samen aangegaan. Denk hierbij aan de Amstel Goldrace, de Alpentocht (2017) en de Mont Ventoux (2018). De enige tocht die het team nog niet eerder heeft gemaakt is de Stelvio Challenge voor Stichting Pim. De stichting heeft in 2018 voor het tiende jaar de Stelvio Challenge georganiseerd en was op zoek naar een nieuwe organisator met een frisse blik. Dit leek Cladding Partners een fantastische uitdaging die wij graag samen met onze partners aangaan. Sinds oktober 2018 zijn wij daarom gemotiveerd begonnen aan het faciliteren van de Stelvio Challenge in 2019.
Wij kijken er ontzettend naar uit om voor de jongeren van Stichting Pim de berg op te gaan!